2022-04-07

Könyvtér nyitvatartás
Kedves Vásárlóink! A Könyvtér terem nyitvatartása az alábbiak szerint módosul: Hétfő–csütörtök: 10:00–16:00 óra  Tovább »

2020-05-26

Regisztrációs rendelés felfüggesztése
Arra kérjük kedves vásárlóinkat, hogy a rendelés véglegesítése során a Regisztráció nélküli rendelés  opciót válasszák. A rendelés akkor lett sikeresen rögzítve, ha a rendszerünk küldött erről automatikus e-mailt. További információk a rendelés menetére vonatkozóan honlapunk Vásárlás menüpontjában találhatóak. Bármilyen e-mailben (office@koinonia.ro) vagy telefonon (0770612609) érkező kérdésre szívesen válaszolunk. Tovább »

2020-03-10

A második Erdélyi Könyvfaló Olvasójáték
Március 9-én délelőtt 10 órától sajtóreggeli keretében a Koffer könyves kávézóban meséltünk a második Erdélyi Könyvfaló Olvasójáték szervezéséről, hogy hol tartunk most, és bejelentettük az idei meghívottak és könyvek listáját. Tovább »


Miniallűrök
  • Kézdi Imola
  • Miniallűrök
  • Koinónia, 2021
  • 88 oldal
  • Kötés: keménytábla
  • Méret: 140 x 215 mm
  • ISBN: 9789731652481
  • Illusztrátor: Kézdi Rézi

-15%

35 RON
29.75 RON / 3000 Ft

Kosárba

Rendelhető


Kézdi Imola a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja, színésznő. Ez az első, meglepetésszerű és váratlan verseskötete.

„Szikrázóan elmés, ironikusan játékos és tragikusan szép, fájdalmasan életvidám versek. Külön stílust és saját nyelvet teremtenek – ráadásul a lényegről, a felfoghatatlan vagy tarthatatlan, ezerillatú és vad és lehetetlen szerelemről szólnak, valósággal belebolondítanak magukba. Minden szöveg friss ámulattal csodálkozik rá a szavak eredeti jelentésére, miközben eredeti jelentéseket teremt ebben a különös mágneses térben, ahol minden szóban rím lakik, és valaki egyszerre köt pulóvert és kompromisszumot. Az olvasó magára ismer, és közben elbizonytalanodik a saját nyelvében. Rá kell jönnie, hogy a biztonságot máshol, a hangalakon és a testhatáron túl kell keresnie – a sugallatos dallam mágiájában, és az érzésben, ami erősebb az észnél – és igen, igen: jól van ez így.” (Szabó T. Anna)

 „A szavak játszani kezdenek, és valami szép szomorúság csap ki végül a versekből. Az olvasó meglepődik, olykor éppenséggel megdöbben, hiszen erre igazán nem számított. Talán maga Kézdi Imola sem számított erre. Kismilliószor láttam színpadon: mindig magabiztosan bánt az eszközeivel, és mindig jóval többet nyújtott, mint amit a puszta eszközök ígértek. A versek is ilyenek, számomra feltétlenül: különös csavarások, aztán hirtelen egy emberi lélek a maga pőreségében. Igazi költészet.” (Demény Péter) Megjegyzés: A Koinónia kiadó könyveit Magyarországon a ProsperoD terjeszti.HozzászólokRecenziók