2018-03-14

ÚJDONSÁG! Megjelent Kajtikó, a derék sárkányfiú a kalandra vágyó gyerekek számára!
Legújabb meséskönyvünkben nem a királylányoké és nem a merész királyfiké a főszerep, hanem Kajtikóé, a derék sárkányfiújé, aki jobbítani szeretné a sárkánynemzetség rossz hírét.  Miután két sárkáty-bátyja kudarcot vallott, a legkisebb fiú, kalandos útja során be is teljesíti küldetését, tiszta szíve, segítőkészsége elnyeri méltó jutalmát.Kiknek ajánljuk? - 6-8 éves gyerekeknek akik olvasni tanulnak. Egyszerű nyelvezete és nagy méretű betűi segítik a kis olvasókat a gyakorlásban.    Tovább »

2018-04-03

Kedvezményes áron juthatsz hozzá a Kecskeméthy Bibliához!
Az Erdélyben született bibliafordítás a Károli és az új-fordítású Biblia közé helyezhető. Nemcsak időben, hanem nyelvezetében-stílusában is. Tovább »

2018-03-23

Március 25-ig 25%-os kedvezménnyel juthatsz hozzá KAF könyveihez!
Nagyon szerettük volna a költészet világnapját egy gyönyörű tavaszi haikuval köszönteni, de az irodaablakra bámuló, hótól roskadó ágak eltántorítanak az eredeti vágy-tükröző szándéktól. Jöjjön, aminek jönnie kell:Elmenni jégnek,
visszatérni víznek, és
zuhanni zengőn!(Téli vízesés. Téli képek) Könyvek itt: http://koinonia.ro/?konyv=59.http://koinonia.ro/?konyv=104
http://koinonia.ro/?konyv=138  Tovább »


Arany-óra - Arany János balladái a capella
  • Kováts Kriszta
  • Arany-óra - Arany János balladái a capella

1. Mátyás anyja 
2. Vörös Rébék 
3. Árva fiú 
4. Hídavatás 
5. Éjféli párbaj 
6. Zách Klára 
7. Tetemre hívás 
8. Népdal 
9. A walesi bárdok 
10. Ágnes asszony 

zeneszerző, hangszerelő: 
Szirtes Edina Mókus 
/kivéve: Vörös Rébék 
zeneszerző: Szörényi Levente, hangszerelő: Németh Miklós/ 

előadják: 
Kováts Kriszta – ének 
Farkas Gábor „Gábriel” - ének 
Keönch László Farkas – beatbox /szájdob/ 
Fool Moon: 
Czutor Ignác - ének 
Molnár Gábor - ének 
Németh Miklós - ének 
Rácz Gergő - ének 
Wodala Barnabás - ének 

Kováts Kriszta eddigi albumaiban (10 önálló) és dalaiban a szöveg mindig nagyon fontos szerepet játszott. Gallai Péter, Vedres Csaba és Fábri Péter dalai rock-sanzonok voltak. De a zenés színpadról érkező színésznő-énekesnő (szerepei: Evita, Mária Magdolna, stb.) szereti magát kipróbálni több műfajban is. Így énekelt a világzenét játszó Kolinda együttessel, klubjában, a Kovátsműhely-ben pedig vendégül látta a magyar könnyűzenei élet szerzőinek színe-javát, ahol Déstől Gryllusig, Lovasitól Bródy-ig mindenki együtt zenélt vele. (Bővebben róla és a produkcióiról: www.kovatsmuhely.hu ) 

Kováts Kriszta a határterületeken érzi a legjobban magát. Ezért játszik, zenél és az utóbbi időben rendez is. Ezen az albumon Arany János balladái hangzanak el csak énekhanggal, azaz a cappella, több szólamban. Szörényi Levente klasszikus feldolgozása mellett (Vörös Rébék) Szirtes Edina Mókus új dalai szólalnak meg. Mókus régóta dolgozik Kováts Krisztával (zenészként és szerzőként a Kovátsműhely zenekarban és albumon, valamint KK színházi produkcióinak zeneszerzőjeként: A világ nagy színháza, Tényleg szeretsz?, Antigoné-tükör) és rengeteg zenekarban játszik hegedűsként, tangóharmonikásként és énekesként (Fabula Rasa, Zséda zenekara, stb.) Kováts Kriszta partnerei a Fool Moon öttagú szegedi férfi énekegyüttes (www.foolmoon.hu) és Farkas Gábor „Gábriel” (Moulin Rouge, Vámpírok bálja, jazz-zenész, képzőművész). A ritmusszekciót egy beatbox-os (szájdobos) előadó, Keönch László, a Makám együttes ütőse alkotja. A fiatalok körében népszerű beatbox élővé, maivá teszi a klasszikus verseket. 

Az emberi hang szinte mindent ki tud fejezni. Kováts Kriszta, Gábriel és a Fool Moon hangszerkíséret nélküli, sokszólamú éneke erre tesz kísérletet. A nagysikerű bemutató 2008. március 13-án volt a Művészetek Palotájában. 

Ennek a nagysikerű koncertnek az anyagából készül az Arany-óra című album.

Hozzászólok  • Legújabb CD-k

  • Legnézettebb CD-k