2018-06-08

Hívószám: 25. Már tudjátok is a többit.
De a javát most áruljuk el nektek: ezen a héten az évünk egyik legizgalmasabb könyvét ajánljuk 25%-os árkedvezménnyel szülinapunk alkalmából. A kommunizmust gyerekeknek mesélő különleges vállalkozást már több szakmai fórumon is kitüntették, kiemelték, megemlítették. Mi pedig örömmel tárjuk elétek ezt a kincset. Vegyétek és olvassátok! A könyvet beszerezhetitek kedvezményesen Kolozsváron a Kofferben, vagy online itt:
http://www.koinonia.ro/?konyv=4451  Tovább »

2018-05-25

Maradj velünk kapcsolatban! - MERT SZÁMÍTASZ - Adatvédelmi tájékoztató
Járulj hozzá, hogy kezelhessük adataidat, így továbbra is elsőként értesülhetsz újdonságainkról és akcióinkról. IDE KATTINTVA elolvashatod adatkezelési tájékoztatónkat. 
Frissítsd adataidat vagy iratkozz fel hírlevelünkre ITT Tovább »

2018-05-31

25 év, 25 könyv, 25 százalék - Gyereknap Barni könyvével!
Ezen a héten, a gyereknap örömére, Zágoni Balázs immár klasszikusnak számító meséskönyvét ajánljuk olvasásra! A Barni sorozat első kötete, a Barni könyve, Markéta Vydrová illusztrációival jelent meg új kiadásban 2017 végén. Már 4 éves kortól kitűnő olvasmány az esti meseolvasáshoz. Jó szórakozást kívánunk! Tovább »


Arany-óra - Arany János balladái a capella
  • Kováts Kriszta
  • Arany-óra - Arany János balladái a capella

1. Mátyás anyja 
2. Vörös Rébék 
3. Árva fiú 
4. Hídavatás 
5. Éjféli párbaj 
6. Zách Klára 
7. Tetemre hívás 
8. Népdal 
9. A walesi bárdok 
10. Ágnes asszony 

zeneszerző, hangszerelő: 
Szirtes Edina Mókus 
/kivéve: Vörös Rébék 
zeneszerző: Szörényi Levente, hangszerelő: Németh Miklós/ 

előadják: 
Kováts Kriszta – ének 
Farkas Gábor „Gábriel” - ének 
Keönch László Farkas – beatbox /szájdob/ 
Fool Moon: 
Czutor Ignác - ének 
Molnár Gábor - ének 
Németh Miklós - ének 
Rácz Gergő - ének 
Wodala Barnabás - ének 

Kováts Kriszta eddigi albumaiban (10 önálló) és dalaiban a szöveg mindig nagyon fontos szerepet játszott. Gallai Péter, Vedres Csaba és Fábri Péter dalai rock-sanzonok voltak. De a zenés színpadról érkező színésznő-énekesnő (szerepei: Evita, Mária Magdolna, stb.) szereti magát kipróbálni több műfajban is. Így énekelt a világzenét játszó Kolinda együttessel, klubjában, a Kovátsműhely-ben pedig vendégül látta a magyar könnyűzenei élet szerzőinek színe-javát, ahol Déstől Gryllusig, Lovasitól Bródy-ig mindenki együtt zenélt vele. (Bővebben róla és a produkcióiról: www.kovatsmuhely.hu ) 

Kováts Kriszta a határterületeken érzi a legjobban magát. Ezért játszik, zenél és az utóbbi időben rendez is. Ezen az albumon Arany János balladái hangzanak el csak énekhanggal, azaz a cappella, több szólamban. Szörényi Levente klasszikus feldolgozása mellett (Vörös Rébék) Szirtes Edina Mókus új dalai szólalnak meg. Mókus régóta dolgozik Kováts Krisztával (zenészként és szerzőként a Kovátsműhely zenekarban és albumon, valamint KK színházi produkcióinak zeneszerzőjeként: A világ nagy színháza, Tényleg szeretsz?, Antigoné-tükör) és rengeteg zenekarban játszik hegedűsként, tangóharmonikásként és énekesként (Fabula Rasa, Zséda zenekara, stb.) Kováts Kriszta partnerei a Fool Moon öttagú szegedi férfi énekegyüttes (www.foolmoon.hu) és Farkas Gábor „Gábriel” (Moulin Rouge, Vámpírok bálja, jazz-zenész, képzőművész). A ritmusszekciót egy beatbox-os (szájdobos) előadó, Keönch László, a Makám együttes ütőse alkotja. A fiatalok körében népszerű beatbox élővé, maivá teszi a klasszikus verseket. 

Az emberi hang szinte mindent ki tud fejezni. Kováts Kriszta, Gábriel és a Fool Moon hangszerkíséret nélküli, sokszólamú éneke erre tesz kísérletet. A nagysikerű bemutató 2008. március 13-án volt a Művészetek Palotájában. 

Ennek a nagysikerű koncertnek az anyagából készül az Arany-óra című album.

Hozzászólok  • Legújabb CD-k

  • Legnézettebb CD-k